zondag 1 juni 2008

Rosemarie: nog een paar examens


Dit is mijn een na laatste jaar op de New Cairo British International School, en het jaar is al bijna af. Ik (Rosemarie, rechts op foto) heb op woensdag jammer genoeg nog drie examens. Twee economie-examens en een theaterexamen. Dat zal samen meer dan vier uur duren. Gelukkig zijn dat dan wel de laatste voor dit jaar. Helaas moet ik daarna nog drie weken op school zitten zo dat we al met het volgende schooljaar kunnen beginnen. Voor de helft van de vakken hebben we de boeken nog niet, dus wordt het wel interressant om te zien hoeveel we eigenlijk kunnen doen.

Dit jaar deed ik vier vakken; Engelse literatuur, Computer Technologie, Economie en Theater. Volgend jaar laat ik Computer Technologie vallen. Ik heb al bedacht dat ik het jaar daarna in Utrecht Film, Theater en Televisie Wetenschap wil studeren en hopelijk kan ik een kamer bij Stephanie (links op foto) vinden, of iets heel erg dichtbij. Ik hoop dat ze dat wel leuk zal vinden.

Deze zomer zitten wij de hele tijd in Egypte, dus zal ik waarschijnlijk kijken of ik een paar kleine filmpjes kan maken als oefening voor later, want ik wil zoiets wel doen als ik ouder ben. Ik heb laatst een film gemaakt met een van mijn vriendinnen voor een andere vriendin die weg gaat. Dit is natuurlijk ook waarom ik Theater studeer en Engels en Economie is uiteraard heel erg handig voor later als ik ouder ben, maar nu ook al. Ik leg nu al vaak uit waarom we taxichauffers meer moeten betalen: omdat er veel inflatie is; de prijs van, bijvoorbeeld, benzine is in no time van 1.35 naar 1.75 pond per liter gegaan. Deze dingen klinken allemaal wel irrelevant, maar het is een stukje uit mijn dagelijkse leven.

Geen opmerkingen: