dinsdag 2 juni 2009

Egypte een gevaarlijk land... haaien

We mogen wel uitkijken met onze uitstapjes naar de Rode Zee... Een haai heeft voor de kust van Egypte een Franse toeriste doodgebeten, lees ik net in het nieuws. De vrouw sprong uit nieuwsgierigheid het water van de Rode Zee in, toen ze ''een grote vis'' zag zwemmen.

De aanval vond plaats bij Marsa Alam in het zuiden van Egypte. Vanwege het heldere water van de Rode Zee komen veel duikers naar het gebied. In de wateren tussen Egypte en Saudi-Arabië komen echter ook veel haaiensoorten voor, waarvan sommigen gevaarlijk zijn voor de mens. Fatale aanvallen zijn echter zeldzaam. Het laatste haaienslachtoffer was een snorkelaar in 2004.

2 opmerkingen:

Anonymous zei

Ik denk niet zozeer dat Egypte gevaarlijk is. Jaarlijks komen er volgens het land meer dan 25 miljoen bezoekers, als daarvan slechts 1 per 3 jaar dood gaat. Is dat dus kans 1 op 75 miljoen; geen gevaarlijk land dus. In europa vallen overigens meer slachtoffers door onweer of bijv. bijensteken dan dat ze door haaien - op hun vakantie - aangevallen worden. Kortom, Egypte lijkt me geen gevaarlijk land.

Jos M. Strengholt zei

U begrijpt vast dat mijn opmerking niet serieus was bedoeld. Overigens is uw berekening natuurlijk ook niet realistisch. Hoezo 1 dode per drie jaar? Ik lees over veel meer toeristen die jaarlijks in Egypte dood gaan - vooral in het verkeer. Ondanks dat, ik denk dat Egypte een bijzonder veilig land is voor toeristen!