zaterdag 6 juni 2009

Keltische Gebeden

Een paar weken geleden ben ik begonnen met de website keltischegebeden.nl, omdat ik persoonlijk nogal geporteerd ben van liturgische gebeden. Op deze website plaats ik dagelijks een ochtendgebed en een avondgebed waarin liturgie en vrij gebed worden gemengd. Dagelijks geven lui zich voor de nieuwsbrief op - misschien ook iets voor jou?

Interessant is dat je dezelfde interesse voor liturgie tegenkomt bij mensen die een traditionele eredienst voorstaan, maar net zo goed ook bij mensen van de Emerging Church die juist naar nieuwe vormen van kerkzijn zoeken. Daarbij wordt dus weer op heel oude vormen teruggegrepen.

Een goed voorbeeld is waar Johan ter Beek mee bezig is met zijn De Zevende Regel. Hij heeft zeven groepen van aandachtspunten samengesteld, elk met een eigen kleur, die voor elke christelijke gemeenschap van belang zijn.

6 opmerkingen:

John Miller zei

Jos, mooi initiatief.
Heb je deze van Daniël toevallig nog gelezen: http://www.bagamoyo.nl/?p=329/ ?
Ik ga me maar eens abonneren :-) Steeds naar de site gaan, komt er gewoon niet van. Zo'n nieuwsbrief lijkt me dan wel handig.

Jos M. Strengholt zei

Dank je sjonnie. ik heb daar meteen een linkje achtergelaten ...

John Miller zei

Ik was begonnen met dat woestijn boek. Negen pagina's intro. Weer niet afgemaakt. Ik kom erop terug.
Waren die lui nou allemaal zo geobsedeerd met hun eigen seksualiteit?
Als daar die vroomheid vandaan moet komen... Sorry to be so synical. Het kan je natuurlijk gezond ontnuchteren, die ziekelijke bedwelming bedoel ik (nadenkertje).

Jos M. Strengholt zei

Ik weet het niet. Als nette jongen doet het vlees me niks, dus ik kan me niet voorstellen dat die woestijnmannen daar veel zorgen over hadden. Bovendien, een paar maanden in de woestijn doet alles verschrompelen. Ik was eens twee dagen in de woestijn, en nou ja, ik merkte al meteen dat de zon en weinig water drinken je aantast.

John Miller zei

Heb je deze al gezien?
http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article2785328.ece/Op_eenzame_hoogte_.html

Jos M. Strengholt zei

spreekt je dat aan, Miller de Styliet? Wel lekker rustig voor je vrouw en kinderen