woensdag 6 januari 2010

Ware vriendschap bewijst zich in daden van zelfopoffering

Gisteren gingen wij, Stephanie en Rosemarie, naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist omdat onze vriend Marijn Verwijs een operatie zou ondergaan. We hebben hem voor de operatie kunnen spreken en zijn optimisme was inspirerend. Terwijl de jongeman boven in bed lag, hebben wij al wachtend boeken gelezen, gesocialiseerd met de menigte in het ziekenhuis, en lekker veel gegeten. Het restaurantje heeft de helft van zijn inkomsten die dag aan ons te danken, voornamelijk na het kopen van twee ballonnen waar we mee hebben gespeeld tot na zes uur wachten onze vriend eindelijk weer naar huis mocht. Jouke kwam een uur voor het vertrek met de auto aan, om zijn beste vriend op te halen met ons (Roos en Steph) er bij. Nu stel ik de vraag, wat is ware vriendschap? (c) Rosa Maria Strengholt

7 opmerkingen:

Jos M. Strengholt zei

Mijn dochters ik ben zo trots op jullie. Wat een mazzel heeft die Marijn met zulke vrienden.

Marinus zei

Nou en of! En ik heb er een Nemo en een Bert-ballon aan overgehouden.

Lisette Verwijs- Vogel zei

En ik ben ook trots op jullie, Stephanie en Rosemarie, bedankt! En op mijn zoon Marijn die heel dapper kijkt in zijn invalidenwagentje. Hij is zijn hele leven al dol geweest op Bert en Ernie!

Jos M. Strengholt zei

Beste Lisette - fijn dat je een tipje van de sluier opligt. Dat Marijn zo gek op Bert en Ernie was heb ik nooit geweten! Het was leuk hem rond de kerst in Nederland te zien - maar jullie hadden hem in Kigali begrijp ik?

Ach die dochters van mij zijn heel zorgzaam.

Rosemarie. zei

wat een fijne tijd was dat!

Jos M. Strengholt zei

Fijne tijd? In het ziekenhuis?

Anonymous zei

tijd voor een grouphug ik voel het heel erg