zaterdag 10 april 2010

Ik overweeg voor het eerst SGP te stemmen

Wedden dat de huidige regering het 'probleem' van de SGP niet aanpakt, en dat het elk besluit over wat de SGP moet doen, over de verkiezingen heen tilt? Dat is de veiligste aanpak en is ook nog eens te verdedigen omdat de regering niet het recht heeft heikele thema's te behandelen.

O wat zie ik uit naar een helder geluid van het CDA en de CU. Maar krijgen we dat? Ik vrees het ergste. Vicefractievoorzitter Spies van het CDA in de Tweede Kamer zei zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed dat het „een heel ingewikkelde" kwestie wordt voor het CDA om vast te stellen wat de gevolgen zijn van de uitspraak van de Hoge Raad dat de SGP anders moet omgaan met vrouwen.

Daarbij wees Spies op mogelijke gevolgen voor het bijzonder onderwijs, waar al tijden discussie is over de vraag of christelijke scholen homoseksuele leraren mogen weigeren. Volgens het CDA–Kamerlid gaat het om een „sensitief onderwerp" binnen haar partij.

Ik geloof dat Nederland het meest gediend is met een brede volkspartij als het CDA in het hart van de politiek. Maar als het CDA slap meegaat met de uitspraak van de Hoge Raad, dan weet ik het niet meer. Ik zeg het maar eerlijk. Misschien dat ik dan voor het eerst van mijn leven een keer uit protest SGP stem.

Ik ben trouwens benieuwd wat de CU ervan bakken zal. Ook van de CU worden dus keuzes verwacht tav de SGP. Durf je uit te spreken, mannen broeders. Ons land gaat naar de barrebiesjes.

6 opmerkingen:

Herman zei

Prachtig meneer Strengholt!
Dan luistert u toch nog naar mij, ondanks dat er geen vrouwen op de lijst staan!
Zie ook mijn stuk over dit probleem, met oproep van een proteststem;) http://bit.ly/crTaQx

Jonathan van Tongeren zei

Reactie van Arie Slob zoals vermeld in het Reformatorisch Dagblad:
http://www.refdag.nl/artikel/1471453/ChristenUnie+Dwang+door+staat+heilloze+weg.html

Unknown zei

Herman, als je veel vliegen wilt vangen moet je meer stroop gebruiken ;-)

Hoe je over vrouwen praat, zou ik iets anders doen.

Unknown zei

Jonathan, dankje voor de link. Mijn vraag is echter wat de CU zal doen. Rouvoet was al zo enorm voorzichtig bij PenW,die wil vast zijn billen niet branden.

Menno zei

ja, van het cda hoef je niets te verwachten hoor. Die gaan echt niet hun nek uitsteken voor de mannenbroeders. De CU was gisteren op tv erg kritisch over de uitspraak.

Overwegen om op de sgp te stemmen? Die de helft van de bevolking wil uitsluiten van onze vertegenwoordige organen? Dat je pleit voor hun recht op deze mening is 1 ding, maar er nu op te gaan stemmen.....

E toch is het niet zo simpel jos. Denk je eens in dat een partij zwarten wil uitsluiten van het regeerambt. Zeg je dan ook dat dat hun goed recht is om dat te vinden en te praktiseren binnen hun eigen partij?

Unknown zei

Ik ben het ook helemaal niet met dat standpunt van de SGP eens. Maar kom op, het gelijkheidsstreven is zo doorgelagen.

We sluiten massas mensen uit van politiek meedoen. Mensen onder de 18 mogen niet meedoen. Is dat dan eerlijk? Bepaalt wie?

We sluiten ouderen in de praktijk ook uit. Hoeveel 65+ hebben we in de kamer?

In het geval van de SGP zijn het de mannen en vrouwen die het zo willen. Vrouwen mogen lid zijn van de partij en mogen als ze dat willen via demokratische interne methodes veranderingen teweeg brengen. Ze willen dat blijkbaar niet. Laat ze hun hang toch gaan.

Leuk voorbeeld van zwarte mensen. Moeten de partijen gedwongen worden om minstens 10% niet-blanken op de lijsten te zetten?