vrijdag 9 april 2010

Nederland overgeleverd aan de heidenen

De Hoge Raad heeft dus besloten dat de SGP vrouwen op de partijlijst moet zetten. Ik ben geschokt. En toch ook weer niet. Het antidiscriminatiebeginsel is tot hoogste norm in de samenleving verheven. Dat is een pracht beginsel, want je kunt er naar believen iedereen en alles wat je niet bevalt mee om de oren slaan.

Onze ‘samenleving’ (kunnen we daar trouwens een ander woord voor bedenken? Samen betekent toch dat iedereen van de partij mag zijn, ook als hij of zij zich anders gedraagt of anders denkt?) vindt het standpunt van de SGP over passief vrouwenkiesrecht een gepasseerd stadium, dus de meerderheid besluit gewoon hoe een minderheid zich moet gedragen. Niet de kiezers hebben dat oordeel, maar de overheid die dobbert op de emoties van de meerderheid.

Nu kan ik makkelijk wijzen op het feit dat op basis van dit veel te ver doorgedramde gelijkheidsbeginsel ook de omroepen BNN en MAX geen bestaansrecht hebben. En neem dat woord ‘recht’ maar serieus. Want het is niet toegestaan op grond van leeftijd onderscheid te maken. BNN mag op die basis dus niet langer mensen van boven de 25 weigeren als presentator en MAX, dat mensen van mijn leeftijd wil aanspreken, mag dus 18-jarigen niet langer negeren bij sollicitaties voor presentator.

En o, OPZIJ, maak je borst maar nat. Want volgens de wet mag je helemaal geen mannen de deur wijzen als ze solliciteren. En het COC moet bij gelijke bekwaamheid ook heteros aannemen.

Maar dat is allemaal anders he? Dat is heel anders. Want in dat geval gaat het niet om van die achterlijke kerken met hun verouderde visie op man en vrouw, of seksualiteit. Nog even en Groen Links krijgt zijn zin, en de Rooms Katholieke Kerk krijgt via de Hoge Raad te horen dat het zijn theologie over homoseksualiteit niet langer in de praktijk mag brengen.

Ik heb trouwens nog geen stemmen gehoord om de kerken ook te dwingen vrouwen als predikanten en priesters aan te nemen. Volgende stap. We zijn overgeleverd aan de heidenen.

5 opmerkingen:

Bart van der Griendt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Interessante gedachte

Hulpfonds admin zei

Amen broeder. Het marxistisch gelijkheids beginsel is een groter goed voor (linkse) seculiere fundamentalisten dan vrijheid. Cynish is dat ze bereid zijn om hun autoritaire ideeen met alle mogelijke politieke middelen er door te drukken en anderen hun ideeen van gelijkheid op te leggen. Daarom aanbidden ze ook bij het altaar van moeder Staat en vragen om steeds grotere offers.

Mattias zei

eindelijk... verdrukking! En nu maar hopen dat de kwaliteit van de christenen omhoog gaat :-)

Unknown zei

Verdrukking, ach. het gaat nog maar om een politieke partij he?

De belangrijkste ontwikkeling van de verdrukking door Rome, was dat de kerk het stelsel van bisschopen en priesters ging formaliseren. Misschien gaat dat dan ook gebeuren?