zondag 9 mei 2010

Saoedische presentator: Kunst kent geen ras of grens

De Saoedische presentator van een muziekprogramma op het TV kanaal Rotana van Dubai haalt, ondanks protesten vanuit de hele Arabische wereld, de Israelische zangeres Raheela naar zijn programma voor een interview. Raheela, eigenlijk heet ze Rachel, zingt veel Arabisch, en heeft ook Palestijnen in haar band. Dat ze en Israelische is van Joodse afkomst, levert Ali Al-Olyani (foto), van het programma Ya Hala, veel kritiek op.

“Ik word veroordeeld als verrader van de Arabieren omdat ik een zangeres in mijn programma heb die Arabische liederen zingt, en die een betere artiest is dan veel Arabieren”, aldus Olyani in de Saoedische krant Arab News. “Kunst kent geen ras of geografische grenzen”, zei Olyani.

Dat deze Saoediër in een Saoedische krant over deze kwestie kan praten, lijkt een klein signaal van dat land om te werken aan normalisatie van betrekkingen met Israel. Saoedie Arabie heeft een vredesplan op tafel gelegd dat vrede tussen Israel en alle Arabische landen in het vooruitzicht stelt als Israel en de Palestijnen erin slagen vrede te sluiten.

Geen opmerkingen: