vrijdag 23 juli 2010

Heertje: 'PvdA-managers maken er vaker een potje van'

Econoom Arnold Heertje zei vandaag in het EO radioprogramma Dit is de Dag dat de PvdA opvallend vaak betrokken is bij zaken die fout gaan. Managers van scholen, zorginstellingen en woningcorporaties die wanbeleid voeren zijn dikwijls lid van de PvdA, aldus Heertje, zelf lid van die partij. Maar heeft Heertje wel objectieve criteria op grond waarvan hij dit kan vaststellen? Het lijkt me moeilijk om dit zo te concluderen.

Vooral de managers moesten het ontgelden bij Heertje. Ze zijn ‘de ene dag directeur zijn van een jeugdinstelling en de volgende dag van een woningcorporatie. […] Zij hebben geen enkele inhoudelijke kennis en denken alleen maar aan hun eigen carière. Ze komen binnen, zorgen voor schaalvergroting, voor bureaucratie en produceren alleen maar langere wachtlijsten,’ zei Heertje. Job Cohen zou zich volgens Heertje laten meeslepen door financiële praatjes. ‘Hij focust zich te weinig op de inhoud.’

Gesteld dat Heertje gelijk heeft met zijn commentaar dat PvdA-bestuurders er vaker dan anderen een potje van maken, dan zou interessant zijn om antwoord te krijgen op de vraag hoe dat dan komt. Heertjes opmerking dat ‘de PvdA het contact met de gewone man kwijt’ is, lijkt me geen verklaring.

Bron: De Telegraaf (www.telegraaf.nl)

1 opmerking:

Willem van Gent zei

De beweringen zijn idd moeilijk te staven. Maar ik houd altijd mijn hart vast als een pvda manager een publieke instelling gaat vermarkten. De publieke zaak heeft hij vaarwel gezegd en van de markt heeft ie geen verstand.