zaterdag 21 augustus 2010

Saoedie Arabie straft door operatieve verlamming

Een gerechtshof in Toboek, in het noordwesten van Saoedie Arabie, heeft besloten dat een Saoedier moet worden gestraft met verlamming voor de rest van zijn leven door operatief zenuwen in zijn ruggegraat door te snijden. Tot die straf is besloten omdat de man tijdens een gevecht in een vliegtuig soortgelijke schade aan een andere passagier toebracht. De man had bij deze rechtszaak geen advocaat. In een eerdere stadium werd hem een vonnis van zeven maanden gevangenis gegeven, maar dat was het slachtoffer blijkbaar niet genoeg. Saoedie Arabie erkent het gewoonterecht van de bedoeienen, die als straf het 'oog om oog' erkent.

Een Saoedisch ziekenhuis heeft al toegezegd dat het de noodzakelijke operatie wel wil uitvoeren. [Even voor de duidelijkheid, de Saoedische arts op de foto is NIET betrokken bij de zaak...] Wat voor schunnige arts werkt aan zoiets mee? Wel eens gehoord van de eed van Hippocrates?

Amnesty International meldt op zijn website
dat Saoedie Arabie de straf om zou kunnen zetten in gevangenisstraf, een zware boete of zweep- of stokslagen. De Los Angeles Times maakt het overigens erg bont door te zeggen dat Amnesty aan Saoedie Arabie vraagt om desnoods zweepslagen te geven, maar niet de operatieve verlamming toe te dienen.
Basically, Amnesty, among the world's leading human rights groups, is advocating one form of torture in place of an even more horrific punishment.

Dat zegt de organisatie geheel niet. Interessant hoe zo’n gerenommeerde krant moeite heeft met begrijpend lezen.

2 opmerkingen:

gert zei

Ik ken eventueel wel een geschikte chirurg,de man vernielde bij een eenvoudige operatie mijn nervus ulnarus,zelfs een plastis chirurg kon de schade niet meer herstellen.

Ik ben ook wel voor oog om oog tand om tand,vooral bij lieden die hun fouten niet willen erkennen.

Maar zonder dollen Wilders zit er eg niet ver naast,ik bedoel wat de achterlijkheid van de islam betreft.

Anoniem zei

de bedoeienen straf 'oog om oog' heeft volgens mij niks met de islam te maken gert. maar fijn, dat de de waanzin van het saoedische gerechtshof in een adem noemt met Wilders, beiden zot...