dinsdag 24 augustus 2010

Chirurgische verlamming in Saoedie Arabie nog niet zeker

Saoedie Arabie ontkent eerdere rapporten dat een man gestraft zal worden door hem chirurgisch te verlammen. Tegen de man was deze straf geeist door de 22-jarige Abdul-Aziz al-Mitairy; die is door een messteek verlamd geraakt, en eist in overeenstemming met de sharia wetgeving dat ‘oog op oog’ wordt uitgevoerd.

In verband met deze eis heeft de rechter in de zaak een aantal ziekenhuizen gevraagd of ze door chirurgie aan de ruggegraat de man kunnen verlammen, en naar verluidt zou een ziekenhuis bereid zijn de operatie uit te voeren. Maar volgens Sheikh Saud Al-Yousef, de president van het Hof in Toboek waar de zaak dient, is nog geen uitspraak gedaan. In de krant ar-Riyadh gaf hij wel toe dat aan ziekenhuizen is gevraagd of de ingreep mogelijk is.

In Saoedie Arabie worden soms ogen verwijderd als legale wraak, tanden worden getrokken, en in geval van moord worden mensen soms gedood vanwege de sharia-wetgeving die oog-om-oog toelaat als het slachtoffer dat wenst. Een chirurgische ingreep om iemand’s onderlichaam te verlammen is niet eerder uitgevoerd. Maar Saoedie Arabie is ook erg gevoelig voor zijn imago in de rest van de wereld, en de kans date en operatieve verlamming doorgaat is erg gering nu er zoveel aandacht van de internationale media voor is.
.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

zou Saoedie Arabie snel op de vingers getikt worden door de internationale gemeenschap? ik denk liever een lamme dan geen olie.

Unknown zei

Ik denk niet dat er ook maar 1 land zijn mond opentrekt. Dus ik zou me niet bezorgd maken of je voortaan naar je werk moet lopen.

Anoniem zei

wanneer dat vonnis uitgevoerd gaat worden, hoeft ook die man niet meer te lopen. zou in Saoedi Arabie de rolstoel elektrisch zijn of een verbrandingsmotor hebben?