dinsdag 24 augustus 2010

Egypte verwerpt hoge schatting Hepatitis C virus

De National Academcy of Sciences in de USA heeft een RAPPORT gepubliceerd waarin het zegt dat in Egypte jaarlijks 500.000 mensen met het Hepatitis C Virus (HCV) worden besmet, en dat 10% van de Egyptenaren een drager van HCV zijn.

Het hoge aantal besmettingen zou vooral het gevolg zijn van het gebruik van vuile naalden en van het ontvangen van geinfecteerd bloed bij transfusies. Laith Abu-Raddad (foto), een van de schrijvers van de studie, zegt dat het virus daardoor 20x meer voorkomt in Egypt dan elders. Is het een wonder dat zoveel mensen in dit land zo lamlendig zijn en 'lui' genoemd worden?

Wahid Doss, de directeur van het Egyptische Nationale Commitee betreffende HCV, noemt in dagblad al-Masri al-Youm die cijfers 'sterk overdreven'. 'Volgens onze eigen gegevens gaat het om 100.000 nieuwe gevallen per jaar.' Laith Abu-Raddad, die assistent-professor is aan een universiteit in Qatar, zegt dat hij zo'n reactie wel verwachtte. 'Gewoonlijk, als een resultaat politiek gevoelig is, wordt de uitkomst gewoon ontkent.' Egypte zelf heeft al jaren geen eigen verldonderzoek gedaan, omdat het te duur is.

Geen opmerkingen: