vrijdag 20 augustus 2010

Hooglied: bijbelse liefde en er*tiek op Twitter

Ik heb net mijn twitterversie van het begin van Hooglied van Salomo geupload op www.twuffer.com, zodat in september automatisch elke dag om 8 uur nederlandse tijd een vers uit dat mooie bijbelboek over de (er*tische) liefde op twitter verschijnt. Hier vast een voorproefje:

Hooglied: een prachtig liefdeslied vol er*tiek. Wel lastig soms. Wie is aan het woord? Het meisje? De koning? Een meisjeskoor?
O, ik verlang zo naar zijn kussen, zijn zachte lippen... Liefste, jouw liefde smaakt veel beter dan de beste wijn.
Je ruikt zo heerlijk. Je naam noemen doet me de heerlijkste parfums ruiken. Geen wonder dat alle meisjes gek op je zijn!
Neem me nou toch met je mee. Laten we samen weghollen, om alleen met elkaar te zijn... De koning neemt me mee naar zijn kamers...

Meisjeskoor: Ook wij zijn gek op jou! Jouw liefde voelt beter dan liters wijn! Geen wonder dat alle meisjes je willen!
Zie mij nou, meisjes van Jeruzalem, ik ben heel bruin en mooi! Donker als de geitenharen tenten van de bedoeïenen en die van Salomo.
Lach me niet uit om mijn donkere huid; mijn broers lieten me in de zon in de wijngaarden werken, dus aan mezelf kwam ik niet toe.
Mijn liefste, waar ben je toch? Zeg me waar je de kuddes weidt, dan hoef ik niet gesluierd te dwalen langs de herders met hun kuddes.

Meisjeskoor: Allermooiste vrouw, volg het spoor van de schapen en weid je geiten bij de tenten van de herders.
Lieve vriendin, je bent zo prachtig, mooi als de vurige en met juwelen bedekte merries voor de strijdwagens van de farao!
Ik val helemaal op je mooie wangen, je gezicht, en dan die oorbellen! Je hals is ook zo begeerlijk, geaccentueerd door je sieraden.

Meisjeskoor: We zullen gouden oorbellen voor je maken, bezet met zilveren knopjes. Dan zal je geliefde je nog mooier vinden!
Als ik met m’n prins rust in het lommer ruik ik enkel zoete geuren. Mijn lief tussen mijn borsten geurt als de beste parfums.

Je bent zo mooi, mijn vriendin. Je bent zo mooi.... Je ogen stralen zoveel vrede en liefde uit, als duifjes zo teer.

O, man, jij bent ook zo mooi, liefste! Je bent zo begeerlijk. Heerlijk hier, het gras als bed en de bomen als ons huis!

Zij: ik ben maar zo gewoon, een bloempje in een perk... Hij: een bloem tussen het onkruid zal je bedoelen! Wondermooi en uniek!

Mijn vent is een appelboom tussen de gewone bomen, geen jongen kan aan hem tippen! Overschaduw me, laat me van je proeven!

3 opmerkingen:

Jaap zei

Wat is je visie op Hooglied? Is het een allegorie van Christus en de gemeente, een leerdicht over de liefde binnen het huwelijk, een leerdicht over de liefde naar het huwelijk toe of een andere optie? Meerdere tegelijk kan natuurlijk ook.

Unknown zei

natuurlijk is het een allegorie van christus en gemeente - zoals elk huwelijk dat is ;-)

maar die allegorie 'werkt' alleen als je het oorspronkelijke 'beeld' ook serieus neemt. Een echt liefdesverhaal. Hoewel ik niet de indruk heb dat het om een echtpaar gaat.

viagra online zei

Bedankt belastingen voor weergave relatief nuttige informatie. Uw website is great.I 'm onder de indruk van de info die je hebt op dit blog..Hoewel ik niet de indruk heb dat het om een echtpaar gaat.