vrijdag 20 augustus 2010

Israel en Palestijnen gaan weer onderhandelen

Secretary of State Hillary Rodham Clinton van de USA zal naar verwachting vandaag aankondigen dat Israel en de Palestijnen weer rechtstreeks met elkaar gaan onderhandelen, voor het eerst in 20 maanden. Dat is een kleine overwinning voor President Obama, die het vredesproces in het Midden Oosten weer vlot wil trekken. De New York Times bericht hierover.

Premier Benjamin Netanyahu van Israel en de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, zijn het er over eens dat ze hun besprekingen in een jaar moeten afronden.

Obama zal beide heren begin september naar Washington uitnodigen voor een eerste ronde van besprekingen. Die zullen gaan over zaken als de grenzen van de Palestijnse staat, de politieke status van Jeruzalem, veiligheidsgaranties voor Israel, en het recht op terugkeer van de Palestijnen.

Dat is goed nieuws. Maar na de vele gesprekken van de afgelopen decennnia vraag je je af hoeveel hoop je kunt hebben op een goede afloop. Maar gelukkig, wonderen zijn de wereld niet uit; gesprekken kunnen ook nog eens tot vrede leiden.

4 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,nou neem eens een voorbeeld aan deze mannen en ga jij eens rond de tafel met Ben.
Maak jij "ons" nou eens blij.

Unknown zei

Ha die Gert - leuk dat je er weer bent. Verschil met BK en mij is dat het geen ene moer uitmaakt wat we denken of zeggen. In het geval van Israel en Palestijnen ligt dat anders he?

gert zei

Nou,geen ene moer...verzoening is een van de mooiste zaken die er zijn,voor de betrokkenen en voor de omstanders.
Of je wil zeker dat we jullie opgeven voor het fam.diner.

Anoniem zei

waarom moet je je perse verzoenen met iemand waarmee je het totaal niet eens bent?
ik ben hetro, maar daarom wil ik nog niet met iedere vrouw trouwen.

Bovendien begrijp ik nogsteeds niet wat joods-christelijk is, ben je nou joods of christelijk, beiden is onmogelijk