woensdag 25 augustus 2010

Zoeklicht gaat jongeren bereiken over 'wederkomst'


Mooi dat het Zoeklicht een jongerenwerker heeft aangesteld – Jacques Brunt. Wie de beweging kent, weet hoe grijs het volk daar is geworden. Leuk interview met hem in het Nederlands Dagblad. Dat geeft hoop voor het Zoeklicht!

Een kleine opmerking. Brunt zegt: "Ik weet dat er in christelijk Nederland scepsis is over de Maranatha-boodschap. Maar het is geen liefhebberij van een paar mensen."

Ik weet niet of het zo is dat onder Christenen scepsis bestaat over de boodschap van de wederkomst van de Heer. Ik heb wel de indruk dat het woord Maranatha en de verkondiging van de wederkomst -in elk geval onder protestanten- wat is ‘gekaapt’ door het Zoeklicht. En misschien zit daar voor veel Christenen het pijnpunt?

Ik geloof van harte in de Maranatha-boodschap. Onze Heer komt terug. Ik zeg het elke week in de liturgie van de Anglicaanse Kerk. Rond het avondmaal zegt de gemeente luidt: ‘Christus is gestorven; Christus is opgestaan; Christus zal terugkomen’. Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan ook de hermeneutiek van het Zoeklicht aanvaardt.

Predikanten zouden meer over de wederkomst moeten spreken en hun gemeenteleden leren om op een hermeneutisch verantwoorde manier met dit belangrijke thema om te gaan. Geef ons hoop, broeders!

8 opmerkingen:

Willem van Gent zei

Dat gedoe van Rapture en zo, doen ze daar bij Zoeklicht ook aan?
Slechte foto trouwens. Gewoon de flitser op je DSLR en dan staand. Kan de Heer hen daar niet een handje bij helpen?

Unknown zei

He, je bent toch geen vreemdeling in Zion? Zoeklicht = Rapture!

Willem van Gent zei

In het zoeklicht-zion ben ik een behoorlijke vreemdeling. Ik was er eens op een bruiloft en de bruidegom stemt nu PVV. Meer weet ik er niet van.
Maargoed, weet ik nu weer van de vork en de steel

gert zei

Hoi Jos,ik ben dan wel zeeeer benieuwd hoe jij de Bijbelgedeelten waar Paulus duidelijk spreekt over de opname,de ontmoeting van alle wedergeborenen met Christus in de lucht uitlegd.

Belangrijker is natuurlijk om rapture ready te zijn.

Unknown zei

Maak maar een lijst waar Paulus dat zegt. Dan zal ik mijn verlichte commentaar geven ;-)

Anoniem zei

Ik hoop dat er ook zusters zijn die ons hoop geven... ;-)

Anoniem zei

NB. Heb je ooit de boeken van N.T. Wright gelezen? Hij heeft interessante dingen te zeggen over de eschatologie...

Unknown zei

Ha Annelies. Ja ook zusters. Maar die geven al zoveel hoop, die hebben de aansporen niet nodig. Phew...

Ik heb niets van NT Wright gelezen. Nadruk op het jaar 70 - verwoesting van Jeruzalem?