vrijdag 17 september 2010

'photoshoppen alleen wegens belangrijke rol Egypte'

Eerder deze week schreef ik over hoe een foto van President Hosni Moebarak gephotoshopt in de Egyptische krant al-Ahram de kritiek en lachlust van de oppositie opwekte.

De Egyptische staatskrant al-Ahram, die in Egypte zware kritiek kreeg om het een foto van president Moeberak zo heeft aangepast dat het lijkt of hij het vredesproces in het Midden Oosten leidt, heeft zich vandaag verdedigd. Osama Saraya, de hoofdredacteur van de krant, schreef vandaag dat de aangepaste foto alleen bedoeld was om de belangrijke diplomatieke rol van Egypte in het vredesproces te laten zien.

Critici noemden het bedrog en een voorbeeld van hoe het regime in Egypte zijn eigen volk misleidt. Saraya vindt die kritiek onzin: “De expressionistische foto is een […] waarachtige uitdrukking van de prominente rol van Presdient Moeberal ten aanzien van de Palestijnse kwestie." Ambtenaren hier zeggen dat Egypte alleen de locatie voor de besprekingen heeft geregeld, verder niks. Saraya noemt de kritiek een ‘lastercampagne’

Bron: AP

Geen opmerkingen: