vrijdag 3 september 2010

Hamas en Joodse kolonisten helpen elkaar

Dertien radicale groeperingen uit de Palestijnse Gazastrook, waaronder Hamas, gaan samenwerken in de strijd tegen aartsvijand Israël. Ze willen het aantal aanvallen op de Joodse staat opvoeren en sluiten zelfmoordaanslagen niet uit. Dat hebben ze donderdagavond bekendgemaakt.

Kijk, daar hebben we het weer. Vredesbesprekingen tussen Israel en de Palestijnen beginnen, en Hamas en het gespuis in Gaza belooft weer aanvallen op Israel. Als de besprekingen maar worden ondermijnd, want willen ze niet een Palestina min el-nahr ile el-bahr? (Van de rivier tot de zee) En de Joodse kolonisten onderstrepen hun maximalistische doelen door te beloven dat ze doorgaan met huizen bouwen tot ze de hele Westbank bezitten, voor een Israel min el-nahr ile el-bahr. Gevaarlijk gespuis aan beide kanten van het hek.

Die Joodse kolonisten zullen doen wat ze zeggen; ze gaan weer verder met nieuwbouw in nedezettingen. Hamas en die andere gevaarlijke mannetjes zullen ook een paar halfbakken raketten afvuren op een paar cactussen. Genoeg om onder de Palestijnen en Israel massaal steun te krijgen voor 'geen gesprekken'. Zo zijn Hamas en de kolonisten elkaars beste vrienden op de korte termijn, omdat ze allebei bang zijn dat ze door vredesbesprekingen niet zullen krijgen wat ze op lange termijn willen: het hele land.

Wat Israel en de Palestijnen nodig hebben zijn moedige, krachtige politieke leiders die zich niks aantrekken van de extremisten in hun samenleving, maar die weten wat hun naties nodig hebben. Maar moed, kracht, een vaste koers, ze lijken al lang waraa al-shams, achter de zon. Gevlucht uit de omgeving van de politici van het Midden Oosten, of om zeep geholpen door vrees voor aanslagen of voor de stem des volks bij de volgende verkiezingen.

16 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos ga nou toch geen appels met peren vergelijken man.
Alsof de kolonisten dezelfde gruwelijkheden bedreven/bedrijven als de hamas.
Neem eens fff de moeite om de uitkomst van een enquette te lezen gehouden onder de gewone "jan met de pet" palestijn.
Zelfs na een vredesakkoord zullen ze blijven streven naar de vernietiging van de Joden/Israel.

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1125-peiling-palestijnen-blijven-streven-naar-israels-vernietiging-zelfs-na-vredesakkoord.

Word wakker Jos
Lus jij nog peultjes?

Dikkie zei

Is het onderdrukken van je medemens dan zo onschuldig, Gert?
En...niemand zegt dat het allemaal van die lieverdjes zijn.
Maar "land" is denk ik wel iets wat beide hoog op de agenda hebben staan.

Unknown zei

Nou Gert, het is echt geen appels en peren. Hamas wil heel Israel de zee in, en de kolonisten willen alle Palestijnen de zee in. Wat is het verschil?

Beide partijen willen het hele land, en dat ten koste van alles. Dat Hamas zich veel agressiever opstelt en het over oorlog heeft is logisch - Israel heeft de macht en bezit momenteel al het land. Daardoor lijken de kolonisten soms wat aardiger, maar het is net zulk gespuis dat land van anderen heef tgejat en dat met geweld zal verdedigen als het nodig is. Ze geven in ieder geval de voorkeur aan oorlog boven vrede.

gert zei

Jos/Dikkie gaan jullie nu eens in op die enquette.De palestijnse Jan met de pet heeft nota-bene de zelfde intenties als ahmadinejad.

Boosaardige haat noemen ze dat,voortkomend uit de kwalijke geloofsrichting waar de cda z'n eigen letterlijk kapot voor vecht en waarvan Segers een warm pleit bezorger is.

Maar jullie zullen wel weer een waterdichte ontkenningstheorie hebben,ik ben benieuwd.

Unknown zei

Gert, ik ontken dat helemaal niet. Ik zeg toch dat er gluiperige rotlui onder de Palestijnen zijn? Ik zeg alleen dat ik die kolonisten net zulke rakkers vindt. Ze roven land, en willen dat alle Palestijnen verdwijnen. Alleen zijn ze slimmer en gebruiker ze wat nettere taal. De uitkomst is hetzelfde. Ze willen allebei alle land, en ze willen allebei dat de ander naar de andere wereld verdwijnt.

gert zei

Jos,je vergeet in je afweging volkomen dat de pals collectief een boosaardige haat, voortkomend uit hun religie van de vrede,koesteren tegen de Joden.

Ik neem aan dat je ook op de hoogte bent van het straatfeest wat die ozo zielige gaza bewoners massaal vierde na de laffe moord op een echtpaar waarvan de vrouw zwanger was van een tweeling en die zeven Israelische kinderen tot wees maakten.

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1137-arabieren-in-gaza-vieren-moord-op-joodse-burgers

Nee Jos,er is een levensgroot verschil tussen de Israelie/Joden en de volgelingen van mo!
Ontken dat toch niet.Noem dan aub voorbeelden van momenten dat Joden juichend de straat op gingen als er palestijnse onschuldige ouders vermoord werden.

Unknown zei

Man, wat lees jij slecht. Ik heb het niet over Joden, maar over kolonisten. En je bent nu al vergeten dat een rabbijn vorige week bad tot JHWH om de dood van vele Palestijnen?

Je leest slecht. Ik heb het over het streven van Hamas en Joodse kolonisten. Die willen precies hetzelfde. Het hele land, en dat de ander verdwijnt.

Dikkie zei

wederom Gert, ontken ik dat niet.
Ik zei toch dat het allemaal geen lieverdjes zijn, zoals je kon lezen.

Anoniem zei

Ik hoorde vanmorgen na het nieuws van 8.00 uur en 11.00 uur op radio 1 een heel goed verhaal van Bertus Hendriks van de wereldomroep. Hij had het bij het goede eind. Je kunt het naluisteren op uitzending gemist.
Uitspraak van Paul Aarts:
Hamas is de oogst wat Israel al die jaren heeft gezaaid
zie ook;
http://deisraellobby.blogspot.com/2010/09/het-vredesproces-theater.html

Corrie

gert zei

Nou Jos jij luistert slecht.Ik heb het over het grote verschil tussen de Israelische en de palestijnse "Jan met de pet".

De gewone palestijnen willen zelfs na een vredesakkoord met Israel tóch de vernietiging van de Joden,net als hamas en die gek uit iran.Dus tussen hamas en de gewone palestijn is geen verschil!
Dus jou praatje dat alleen hamas het kwaad vertegenwoordigd klopt van geen meter!

De gewone palestijnen gaan juichend de straat op als hamas een onschuldig echtpaar vermoord en zeven kinderen tot wees maakt.
Daar walsen jullie gemakshalve maar overheen.

De palestijnse leus is ook nu weer "er komt oorlog omdat er vrede dreigt"

Unknown zei

Je kunt elk onderwerp bespreken Gert. Maar mijn korte blogje hierboven ging daar niet over.

gert zei

Ik bestrijd en weerleg jou opvatting met enquette's en nieuwsfeiten van en over palestijnen dat het kwaad alleen maar bij hamas aanwezig is.

De onuitroeibare haat jegens de Joden/Israel zit in de overgrote meerderheid van de palestijn!

Unknown zei

Gert, als de haat onuitroeibaar is, hoe komt het dan dat dit slechts in de overgrote meerderheid van de Palestijnen wordt gevonden en niet bij allemaal? Is het bij sommigen dan toch uitgeroeid? Of heeft het er bij die kleine minderheid nooit gezeten?

Anoniem zei

Gert,
Mag ik je eens vragen van wie je die wijsheid allemaal heeft over die onuitroeibare haat van de Palestijnen jegens de Joden?
Ik zag eens een filmpje over het IDF bij een checkpoint. Die jonge gastjes, want dat zijn het nog, lieten drie Palestijnse jongens uren in de stromende regen staat. Ze lachten en zeiden erbij: het zijn maar beesten. Zo wordt de joodse jeugd in Israel opgevoed. Denk je niet dat die Palestijnse jongens geen recht hebben om die Israelische soldaatjes te haten? Dat zul je vast niet lezen op de websites die jij bezoekt
Corrie

Anoniem zei

Gert, Bekijk deze blogs eens.
http://deisraellobby.blogspot.com/2010/09/look-at-this-list-of-settler-initiated.html
http://deisraellobby.blogspot.com/2010/08/drones-and-death-de-israel-connectie.html
Corrie

Anoniem zei

Gert,
http://palsolidarity.org/

Die settlers en het IDF zijn om van te houden.

Corrie