dinsdag 21 september 2010

'Kerken in Egypte verzamelen wapens voor strijd tegen moslims'

Sheikh Muhammad Salim Al Awa is een islamitische leider in Egypte; hij staat bekend als een gematigde vent, en staat altijd vooraan als het gaat om dialoog tussen de Islam en het Christendom. Hij is de 105de naam op de lijst van ondertekenaars van de Common Ground statement waarin moslims een paar jaar geleden aan christenen voorstelden om een serieuze dialoog aan te gaan. Hier zie je, op nummer 105, zijn naam: سعادة الأستاذ الدكتور محمد سليم العوّا.

Wat zei deze 'gematigde' sheikh Awa deze week op AlJazeera? Dat de christenen in Egypte wapens in hun kerken verzamelen – gekocht van Israel natuurlijk – om op het juiste moment een oorlog tegen de moslims van Egypte te beginnen. Prettig, zulke ‘gematigde’ buren hier in Egypte.

De Patriarch van de Koptisch-Orthodoxe Kerk, Anba Shenoeda III, heeft deze week in een gebed na een preek God gebeden om Sheikh Muhammad Salim Al Awa te vergeven voor zijn uitspraken.

4 opmerkingen:

wvanderwolf zei

Ik heb even de lijst bekeken en het filmpje. Kan echter uit het filmpje niet echt wijzer worden. Ben niet echt thuis in het Arabisch ;-)

Waarop baseert deze man zijn uitspraken? Ik kan me niet voorstellen dat zo iemand dat soort insinuaties uit het luchtledige haalt?

Wordt dat niet duidelijk uit het filmpje?

Unknown zei

Waarom moet hij dit ergens op baseren? Er zijn nu eenmaal mensen die de werkelijkheid verwarren met hun eigen gedachtenspinsels. In Egypte worden conspiracy theories erg makkelijk geloofd. Als iets logisch klinkt, moet het toch wel waar zijn?

Unknown zei

Hier lees je trouwens wat meer over deze kwestie:

http://www.assistnews.net/Stories/2010/s10090125.htm

wvanderwolf zei

Gevaarlijke mensen hoor. Vraag me af hoeveel mensen daar dan ook doorheen prikken...

Dank voor de link!