woensdag 29 september 2010

Leprakolonie in Egypte

Egypte telt ongeveer 750 mensen met lepra en ongeveer 3000-4000 mensen die van lepra zijn genezen. Ze wonen in een kolonie in en om Abu Zaabel, 40 km ten noorden van Cairo. Claudia Wiens maakte er een mooie fotoreportage.

4 opmerkingen:

Dikkie zei

Ondanks de vreselijke ziekte, met al zijn leed, een hele mooie fotoreportage!

Unknown zei

Ha Dikkie. Ja, wat ik mooi vind in de reportage is hoe respectvol de mensen te kijk worden gezet. Geen treurnis maar vrolijkheid.

Anoniem zei

Beste Men Strengholt. Ik volg U al een tijdje nu maar moet toegeven dat ik het allemaal te ingewikkeld vind. Al de discussies met al die moeilijke woorden.En ik moet toegeven dat ik niet alles wat in de bijbel staat op zo een manier te bediscussieren...laat daarom nooit een bericht achter want ik begrijp niet alles wat er staat. Ik ben Maria aanbidster in de zin van de moeder aller moeders. Mijn oud tante is Mevr Peerdeman. Nooit geweten tot een aantal jaar geleden. Ik ben gelovig op mijn eigen lieve kleine manier en begrijp op de grote schaal niet hoe ik wil handelen/denken. Ik ben mentor op een school met inburgeraars. Bijna allemaal moslim.Net de Koran in huis gehaald en zie dat Jezus als profeet genoemd wordt. Maar in Uw verhalen zie ik nooit Maria voorbijkomen. Waar is zij gebleven in de discussie?

gert zei

Hoi Anoniem,daar moet je gewoon doorheen prikken,ik bedoel door die quasi godgeleerdheid-intellectualisme van enkele reageerders hier,vooral ene John Miller kan er een houtje van,(geintje)in het echt is die veel leuker.

En Jos,die valt ook reuze mee op bouw gebied is het gewoon een enorme leek.

Troost je met de gedachte dat God heel veel zaken verborgen houd juist voor de wijze en de verstandige.
Beslist niet weggaan dus.