zaterdag 11 september 2010

Lesgeven in King Mariott

Gisteren en vandaag was ik in het plaatsje dat luistert naar de wonderlijke naam King Mariott, tegen het noordwesten van Alexandrie aangeplakt. Traditioneel was dit een plek waar steenrijke Alexandrijnen enorme villas en landgoederen hadden. Wat een smerige bende zijn de straten door. Mijn arme auto leverde een topprestatie, door water, over keien, echt niet normaal.

Nu wonen er veel mensen die in Libie hun geld verdienen en het in King Mariott uitgeven. Op het terrerin van een van de oude villas is nu een enorm christelijke conferentieoord, luisterend naar de aparte naam 'Villa Patty'. Daar hielden we als Alexandria School of Theology deze dagen onze conferentie met 200 studenten.

Ik gaf les over 2 Clemens, de Brief van Polycarpus en het Martelaarschap van Polycarpus. We hadden in de klassen prima discussies. Ik hoop vooral dat de studenten zich in de oorspronkelijke teksten van de Apostolische Vaders gaan verdiepen, omdat er zoveel te leren valt.

Met een aantal studenten heb ik afgesproken dat we gaan werken aan nieuwe vertalingen in het Arabisch op grond van de Griekse grondteksten. Daarom ga ik binnenkort ook eens praten met het Koptische Patristische Centrum, waar ze ook boeken van dit soort vertalen en uitgeven. Hier een paar fotos van de lessen en het samen eten.

Geen opmerkingen: