zondag 17 oktober 2010

'Die bijbel? Nee dank je, geen behoefte.'

Op 25 januari 1996 gaf Meredith een bijbel cadeau aan Paul. Een stevig geval. Kleur: Burgundy, en gebonden in Bonded Leather. Mooi! Het ging om de NIV en het was een ‘Men’s Devotional Bible’.

Aan wie geef je zo’n mooie bijbel cadeau? Meredith waardeerde Paul enorm, en dat was denk ik wederzijds. Voorin de bijbel schreef Meredith:
To someone who has taught me a lot about life and love. May you find great hapiness in all that you do. You will always be in my prayers and heart. Meredith.

Ze verwees daaronder ook nog naar 1 Korintiërs 13 – dat mooie Paulinische lofdicht op de liefde.

Die mensen moeten wel een innige band hebben gehad! Mooi om te zien. Ook in de opdracht van deze mooie bijbel schreef Meredith, en ik vertaal het nu maar even:
Dit is het mooiste geschenk dat ik je kan geven. Het is een deel van mij dat ik je nooit heb laten zien.

Geen wonder dat Paul er weinig belangstelling voor had, en ik de bijbel voor een paar dollar bij HalfPrice Books in Atlanta kon kopen.

Conclusie: De waarde van een bijbel neemt aanzienlijk af als die niet wordt geleefd door zijn eigenaar. Het Woord moet ook in de christen vlees worden.

2 opmerkingen:

Paul Miller zei

Grappig stukje.
Zo zou C.S. Lewis er ook over denken. :-)
In Oxford lazen wij afgelopen weekend: De beeldhouwer en zijn beeld.
De uitdaging ligt dagelijks voor ons.

Even overwoog ik nu om niet meer anoniem te posten, maar tot nu toe is het anoniem posten ook een dankbaar excuus geweest om mensen op te zoeken. Dus laat ik het nog maar even zo...

xlpharmacy zei

Geen wonder dat Paul er weinig belangstelling voor had, en ik de bijbel voor een paar dollar bij HalfPrice Books in Atlanta kon kopen.