donderdag 14 oktober 2010

Kiezen voor kwetsbaarheid

Vandaag is in www.KeltischeGebeden.nl het onderstaande deel van het Ochtendgebed. ik heb het hier al eens eerder geplaatst, maar vind het waardevol genoeg om nog eens te herhalen.

We worden geroepen tot een bewuste en vrijwillige kwetsbaarheid.
De regel van de Northumbria Community

In een visioen zag ik een huis. Steeds als er een scheur in de muur kwam, of als het huis andere schade had, haastte ik me om het zo snel mogelijk te repareren; zoals de meesten van ons dat doen, zodat de binnenkant van het huis beschermd werd, en veilig was tegen het weer en de stormen.
En de Heer zei tegen mij: ‘Zo ziet het Christelijke leven er uit. Steeds als er scheuren komen in de muur die al jarenlang om je heen is gebouwd, door de wereld en door jezelf, dan haast je je naar buiten en dicht de scheuren zodat niemand kan zien wat er binnenin je zit. Maar ik wil dat de wereld kan zien wat er binnen in je zit. Ik wil binnenkomen in je leven, door de scheuren heen en ik ben ook niet van plan om ze te dichten. Dus als je scheuren ziet ontstaan in je leven, haast je niet naar buiten om ze te vullen.
Laat mij binnenkomen.’
David Matches

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Jos,
Ik wil je complimenteren met je zeer lezenswaardige site. Speciaal de informatie over de vroege kerk is erg interessant maar ook over actuele zaken laat je je licht schijnen.

hart. groet van oud-Tijdsein collega,
Wout Heslinga
P.s. gaf ook je site door aan Marianne Potters waar je nog een repo. in Syrie hebt gemaakt. Long ago

Unknown zei

Een stem uit vervlogen tijden... leuk! Ik hoop dat alles wel is met je?!