dinsdag 12 oktober 2010

Zware straffen door diefstal Van Gogh in Egypte

Een rechtbank in Egypte heeft 11 medewerkers van het Egyptische ministerie van cultuur tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens onzorgvuldigheid. Dit naar aanleiding van de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh uit een museum in Giza in augustus. Onder de veroordeelden is onderminister Mohsen Shaalan die voor de schone kunsten verantwoordelijk is

Het schiderij ‘Vaas en Bloemen’ werd op 21 augustus uit de lijst gesneden in het Mohamed Mahmoud Khalil Museum. Het schilderij is zo’n 50 miljoen dollar waard. De meeste bewakingscameras bleken niet te werken, en boze tongen in Egypte zeggen dat het om een inside job zou gaan; dat is niet bewezen.

Maar drie jaar? Voor elf mensen? In een land waar onzorgvuldigheid diep in de cultuur lijkt te zitten? Je zou denken dat de overheid de indruk wil wekken dat het hard optreedt, maar waarschijnlijk wel ten koste van allerlei lui die echt niks kan worden verweten.

5 opmerkingen:

Paul Miller zei

Vincent van Gogh heeft zoveel vasen met bloemen geschilderd, dat hij die ene best wel missen kan. Een storm in een vaas water en sneu voor die Egyptische gezinnen.

Abu Pessoptimist zei

Als treinen op elkaar rijden in Egypte zijn het altijd de machinisten die het gedaan hebben. De directies en ministers id te weinig investeren in het spoor gaan altijd vrijuit.
Als veerponten zinken zijn het de kapiteins. En als er -wat op grote schaal gebeurt - kunst wordt gestolen is het de schuld van de bewakers, de directeur van het museum en zelfs de staatssecretaris. Terwijl de man die die al bijna 30 jaar Egyptes cultuur verramponeert, Farouq Hosni,gewoon blijft zitten. Wat moet er gebeuren, wat kunnen we verzinnen, om eindelijk van die wandelende ramp af te komen?

Unknown zei

Ja, het is treurig. de hoge ooms wassen hun handen in onschuld door de lagere ambtenaren zo hard mogelijk te trappen.

Hoe kom je er af? Laat ik nu maar zwijgen... Egypte voor de Egyptenaren...

gert zei

"Hoe kom je er af" vraagt Jos.

Ik zal m'n partij leider wel eens een seintje geven.Die houdt tenminste de boel daar in de gaten.

http://kerkplein.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/pvv_stelt_vragen_over_christenen_in_egypte_1_507892

Trouwens als die Egyptenaren te weten komen dat Vincent en de ritueel geslachte Theo familie van elkaar zijn,dan worden die luitjes gelijk vrijgelaten.

viagra online zei

Het schilderij is zo’n 50 miljoen dollar waard. De meeste bewakingscameras bleken niet te werken.