donderdag 25 november 2010

De stilte in het midden van de storm

In december zullen de dagelijkse lezingen van de Keltische Gebeden gebaseerd zijn op een boek over Russische woestijnheiligen en de stilte die ze zochten en zoeken in hun 'poustinia' (zie foto) om daarin God te vinden. Hier een sample - als dat bevalt, doe dan in december mee met de duizenden mensen wereldwijd die deze Keltische Gebeden gebruiken! www.keltischegebeden.nl

"Het lijkt vreemd om te zeggen, maar wat de moderne mens kan helpen om antwoorden te vinden op zijn eigen raadsel en dat van hem in wiens beeld hij geschapen is, is stilte, afzondering – in één woord, de woestijn. De moderne mens heeft deze dingen meer nodig dan de kluizenaars van vroeger. Als we getuigen zijn van Christus op de werkvloer van vandaag hebben we stilte nodig.

Als wij altijd beschikbaar zijn, niet alleen lichamelijk maar ook meevoelend, met sympathie, vriendschap, en grenzeloze naastenliefde, hebben we stilte nodig. Om blijmoedig en aandachtig gastvrijheid te kunnen geven, niet alleen van huis en voedsel, maar ook van hoofd en hart, lichaam en ziel, hebben we stilte nodig.

Ware stilte is het zoeken van een mens naar God. Ware stilte is als een brug die een ziel, die God liefheeft, bouwt door de donkere, angstaanjagende geulen van het eigen brein, de vreemde afgronden van verleiding, de peilloze diepten van zijn eigen angsten die de weg naar God belemmeren.

Ware stilte is als woorden van minnaars. Want alleen liefde kent haar schoonheid, vervulling en volkomen vreugde. Ware stilte is een omsloten tuin waar alleen de ziel zijn God kan ontmoeten. Het is een verzegelde fontein die hij alleen kan openen om de oneindige dorst van de ziel naar hem te lessen."

1 opmerking:

xlpharmacy zei

Gelukkig heeft je post me geholpen veranderen.
Uitstekende spullen van u, man ik heb je spullen voor en je bent gewoon te geweldig.Dank u voor deze nuttige info. Ik heb geprobeerd om het te doen zonder succes