maandag 1 november 2010

Iraakse al-Qaeda-groep dreigt met aanslagen op christenen

Een aan al-Qaeda verwante groep in Irak heeft gedreigd met aanvallen op kerken in het hele Midden Oosten, met name in Egypte, als twee vrouwen die ‘gevangen’ zouden worden gehouden door de Koptische Kerk niet binnen 48 uur worden 'vrijgelaten'. Het gaat om de met name genoemde Camellia Shehata en Wafa Constantine. Beide vrouwen wonen in kloosters in Egypte, nadat een van hen eerder, naar in Egypte door moslims wordt beweerd, moslima zou zijn geworden. De ander zou het van plan zijn geweest.

De aan al-Qaeda verwante groep noemt zich ‘De Islamitische Staat Irak’, en claimt betrokkenheid bij het bloedbad in de Rooms Katholieke Kerk Sayidat al-Nejat in Bagdad gisteren. Het noemt die kerk ‘een vuil hol van afgodendienaars die door de christenen van Irak werd gebruikt om de Islamitische religie te bestrijden.’ In de kerk werden gisteren 29 christenen en politiemannen die heb probeerden te bevrijden, gedood. Van de gijzelnemers zouden er acht gedood. Over de cijfers is nog veel omduidelijkheid.

De Iraakse radicale groep spreekt over ‘kloosters van ongeloof en kerken van afgoderij’ in Egypte. Het lijkt erop dat de verklaring van ‘De Islamitische Staat Iraq’ werd geschreven toen de Iraakse politie de aanval op de gijzelnemers in de Iraakse kerk nog niet had ingezet, want de groep dreigde nog dat ‘het eind niet zal komen met het doden van de [Iraakse] gijzelaars alleen.' Het op een website geplaatste communique zei:'Niet alleen in Irak maar ook in Egypte en de Levant en de andere landen in de regio zijn honderdduizenden van jullie mensen onder ons, en honderden kerken, en die zullen allemaal doelwit zijn’ als de Koptische Kerk de twee vrouwen niet uit de kloosters laat vertrekken.

Overigens lijkt het erop dat de groep die met dit dreigement komt, niet zelf betrokken was bij de gijzelname in de kerk, omdat de eis van de gijzelnemers de vrijlating van een paar van hun radicale maten uit Egyptische gevangenissen was.

5 opmerkingen:

Aigyptos zei

Dit gaat niet lang meer goed zo. Ik ben bang voor een grote burgeroorlog in het Midden-Oosten...

Moslims blijven hun propaganda maken tegen Christenen... en met fotoshop geven ze een Christelijke vrouw een hoofddoek. Zo worden mensen tegen elkaar uitgespeeld...

Ik hoop dat God dit niet toelaat.

Anoniem zei

Wie denkt dat christenen alleen door moslims bedreigd worden.(dat wordt toch vaak gezegd) kijke even op deze link.

http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2010/10/kolonisten-stichten-brand-in.html

Corrie

Paul Miller zei

Dus de namen zijn bekend? Ik kan e.e.a. niet overzien, maar het lijkt me evident dat er dus twee personen zijn die de kou uit de lucht kunnen nemen. Of worden ze dan gemarteld en vermoord? Wie zei ook alweer dat we allemaal vroeg of laat de 'pineut' zijn?
Zeg Jos, je begeeft je wel in een brandhaard daar. Misschien kan Femke Halsema bemiddelen? Die schijnt moslims haarfijn aan te voelen, met of zonder hoofddoek. :-)

Unknown zei

HA DIE PAUL

IK VREES DAT wat die twee dames ook zeggen, de indruk blijft bestaan dat ze ooit moslima zijn geworden. En dat zou zomaar kunnen. En omdat ze weer (?) christen zijn geworden, is er maar 1 oplossing. Logisch he?

Anoniem zei

Lees het boek Geheime Gelovigen en je begint al iets meer te snappen van hoe het zit. Ik denk dat een antwoord past: GEBED! we moeten met alle christenen samen weer op de knieën net als toen het ijzeren gordijn er was in Oost Europa;