vrijdag 26 november 2010

'Mossad stimuleert rellen tussen moslims en christenen in Egypte'

Kopten protesteerden deze week in Cairo tegen pogingen van de overheid om de bouw van hun kerk te stoppen. Bij rellen vielen twee doden en tientallen gewonden. De voorzitter van de Commissie voor Buitenlandse Zaken van het parlement, Dr Moestafa el-Fiqqi (foto) weet wie er achter zit: De Mossad, de geheime dienst van Israel natuurlijk. En de Mossad zit ook achter de recente onlusten tussen moslims en christenen. Israel wil immers de veiligheid en de stabiliteit van Egypte ondermijnen?

El-Fiqqi moet wel een groot denker zijn. Hij deed zijn uitspraken gisteren, op een conferentie bij Al-Shams Universiteit.
Het is heel duidelijk dat Westerse vingers de capaciteit van onze natie ondermijnen en hun voordeel willen halen uit de verkiezingstijd om hun plannen uit te voeren. Ze willen de veiligheid en de stabiliteit van Egypte ondermijnen. Het is bijna zeker dat de Mossad bij deze gebeurtenissen betrokken is. De Staat heeft van doen met gevaarlijke gebeurtenissen die niet zouden hebben plaatsvinden zonder interventie van buitenaf, die door Israel wordt geleid.

Het zou zoveel nuttiger zijn als de Egyptische overheid dit soort complete onzin voor zich zou houden, om te erkennen dat het zelf een serieus binnenlands probleem heeft. Maar dat erkennen, dat zou de eer van president Moebarak en van diens metgezellen ondermijnen. Kan niet natuurlijk. Problemen komen altijd uit het buitenland. Je zou toch wensen dat deze struisvogelpolitiek eens ophoudt.

Bovendien is de uitspraak van El-Fiqqi olie op het vuur van moslims die al vaker roepen dat de Kopten hulp van de Zionistische entiteit krijgen. Dat wakkert de problemen enkel aan. Is het gek dat zelfs de Kopten zich nu tegen hun overheid verzetten?

Geen opmerkingen: