woensdag 17 november 2010

Tientallen huizen en winkels van Kopten in brand

Moslims in het dorpje el-Nowahed in de Qena provincie, 500 kilometer ten zuiden van Cairo, hebben hun slachtfeest van maandagavond op dinsdagmorgen gevierd door tien woningen en 58 winkels van Kopten in hun dorp in brand te steken. De reden: een christelijke jongen ontmoette een moslim meisje op een begraafplaats en, naar verluidt, hij zou haar hebben verkracht. De schande was te groot en er moest wraak genomen! Zou het om een moslimjongen met een christelijk meisje zijn gegaan, dan was er niks aan de hand geweest. Maar nu, de schande die het meisje en haar familie, ja de hele religie van de Islam werd aangedaan, moest gewroken. Dus moesten de christenen van het dorp boeten.

Pas uren nadat de ellende in het dorp al lang gaande was, kwam de politie in actie. Een paar van de duizenden extremistische pyromanen werden gearresteerd, en dat was het dan weer. O ja, ook de jonge minnaars (als ze dat zijn, het is maar een gerucht…) zijn gearresteerd. Dit om te voorkomen dat de familie van het meisje haar onmiddellijk om zeep zou helpen vanwege de schande die over de familie is gekomen. De jongen zou natuurlijk niet door zijn familie maar door moslims om zeep worden gebracht.

En ik durf er veel om te verwedden dat de daders geen straf krijgen en dat de Kopten geen vergoeding voor hun verlies krijgen. Het verlies van huizen en winkels moeten ze accepteren om de ‘vrede’ in hun dorp terug te krijgen. Geen aanklacht, geen vergoeding. Moslims begaan misdaden, de christenen betalen ervoor.

1 opmerking:

gert zei

Hoi Jos,ik had het gisteren ook al gelezen,maar durfde het niet onder je aandacht te brengen (wilde je blog niet weer vervuilen).

Goed/fijn dat je het zelf onder de aandacht brengt.
Ik snap trouwens al die drukte niet,de koptische jongen zou toch wel zeker moslim geworden zijn tóch?