dinsdag 14 december 2010

EU zal Palestijnse Staat erkennen 'when appropriate'

De EU zal de Palestijnse staat erkennen ‘when appropriate’, aldus de ‘minister van buitenlandse zaken’ van de EU, Catherine Ashton (foto). Ze sprak gisteren met de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Voor wie de volledige statement van de EU over het vredesproces tussen Israel en de Palestijnen wenst, zie HIER de pdf met de EU-uitspraak 13 december 2010.


Opvallend dat de EU zich opnieuw uitspreekt tegen de Israelische nederzettingen in Oost Jeruzalem; die zijn illegaal. De EU blijft uitgaan van de grenzen van 1967.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Onderstaande reactie las ik net op de weblog van Stan van Houcke bij Israel als Schurkenstaat 296. Niet erg hoopgevend.

Corrie

1 reacties:
Sonja zei
Resultaat:

Geen extra druk op Israël na brief ex-premiers

"Volgens Rosenthal is de brief van de ex-premiers tijdens het beraad in Brussel maar zijdelings ter sprake gekomen. De meeste van zijn collega's willen vasthouden aan de huidige strategie ten opzichte van Israël."
http://www.telegraaf.nl/buitenland/8486090/__Geen_extra_druk_op_Isral__.html

Heeft Rosenthal dus goed voor elkaar gekregen. Wie vertegenwoordigt hij eigenlijk in de EU, de stem van Nederland of Israël?

gert zei

Hoi Corrie,op dit moment is Wim Kortenoeve(cidi) van de pvv in de tweede kamer aan het woord.Het is z'n maidenspeech.
Hij draagt een speltje van de leeuw van Juda op z'n jasje gekregen van de oud burgemeester van Jeruzalem Teddy Kolek.
Wat een verademing,wat een positieve verandering in de Israel politiek van dit kabinet,ook de opstelling van de minister van buitenlandse zaken Rosental(vvd)die niet meer meedoet met de bloeddorstige meute en met jullie Corrie om de enigste nette en beschaafde democratie in het midden-oosten,nl Israel steeds maar weer te demoniseren.Kortenhoeve ontmaskerd in z'n toespraak verder de haatbaarden uit Iran en stelt vragen over vervolgde Christenen in moslim landen,vervolgingen zoals Jos dagelijks meemaakt en jammer genoeg eigenlijk bagatelliseerd in Egypte.
Het is nog steeds van de gekke dat de CU doodstil is en blijft!

En wat de palestijnse staat betreft die is er al nl.in Jordanie.

Anoniem zei

Geef mij Job Cohen maar. Die is tenminste eerlijk en oprecht. En hij is niet zo kortzichtig als die Wim Kortenoeven, want van die hangt van leugens en bedrog aan elkaar.

Job Cohen vindt dat moslims in Nederland worden buitengesloten zoals de Joden rond het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dat zegt hij in het winternummer van Vrij Nederland.

De PvdA-leider vertelt hoe zijn Joodse moeder rond het uitbreken van de oorlog meemaakte hoe Joden langzamerhand werden buitengesloten. Dat ziet hij nu weer gebeuren, maar dan met de moslims: ‘Praat met de mensen en je hoort het. Ik heb als burgemeester van Amsterdam ook gezegd: ik wil de boel bij elkaar houden. Sindsdien is het alleen maar urgenter geworden. De PVV zegt gewoon tegen moslims: we willen liever dat jullie weggaan. Maar je kunt dé islam niet de schuld geven van het extremisme. Er zijn zoveel moslims die gewoon huisje-boompje-beestje willen en niks anders. Die mensen worden er nu bang van dat Wilders deel uitmaakt van de macht.’lees verder bij: www.deisraellobby.nl

Corrie

gert zei

Hoi Corrie,de domme uitspraak van JobC is een uiterste poging om z'n politieke diepgezonkenheid (net als Obama) nog wat op te krikken,hij hoopte net als Bolkenstein vanavond weer eens bij P+W aan tafel te mogen aanschuiven.

De uitspraak van JobC is natuurlijk van de zotte,worden de moslims net als de Joden in de dertiger jaren mis/behandeld?

Ze/moslims eisen nota-bene de parken,zwembaden,gevangenissen,publieke ruimte op,slaan dagelijks onschuldigen inelkaar,in onze supermarkten is straks alleen nog hallal/sharia vlees te krijgen enz.enz.

JobC z'n slogan is "ik ga voor een fatsoenlijk Nederland" opmerkelijk is dat in de grote steden waar pvda bestuurders de baas zijn de fatsoenlijke mensen weggepest worden door het pvda allochtonen stemvee.Het lijken wel de door de pals bezette gebieden aan het worden.

Corrie,je hebt wel een opmerkelijke definitie van eerlijkheid,oprechtheid,fatsoenlijkheid.

Anoniem zei

Gert,
En jij loopt achter een man aan waar het volgende over wordt gezegd? Dat vind ik niet echt bevorderlijk voor jou.
"Deze mallotige voormalige CIDI-propagandist eist in het parlement een 'oorlogshandeling' tegen Iran. Van wie hij dat eist in onduidelijk, waarom hij dit eist is even onduidelijk. Het land waarvan hij als vurig zionist de belangen behartigt, Israel, is zelf een kernmogendheid. Waarom Iran geen kernwapens mag hebben en Israel wel is simpel, Kortenoevens god heeft dit verordonneerd. Althans, zo gelooft deze volwassen man. En omdat zijn god dit heeft bepaald moeten Iraanse burgers, vrouwen, kinderen, bejaarden van hem sterven. Waarom de man niet in een gesticht zit, maar in het parlement is omdat in een democratie elke gek serieus wordt genomen. Hij kijkt als wethouder Hekking, en is beschikbaar, dat wel."

Kortenoeven dus, meer over de malle, leugens verspreidende voormalige CIDI-propagandist en zijn rechts extremistische gedachtegoed kunt u hier lezen:

http://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=kortenoeven

Anoniem zei

gert, Kijk morgen eens naar "Altijd Wat" van de NCRV. er zijn er weer een paar mensen (en niet de minste) waar de ogen van geopend zijn.
Over Cohen verwijs ik je naar de weblog van www.deisraellobby.nl

In zijn column in Trouw maakt Sylvain Ephimenco Job Cohen af omdat hij opkwam voor de moslims in Nederland die in een moeilijke positie zitten omdat ze volgens Cohen net zo gediscrimineerd worden als de joden aan het begin van de oorlog. Ephimenco meent dat Cohen niet deugt door te onderstrepen dat hij niet hoog scoorde bij "een Amsterdamse jury" en in het opiniepanel van 'De beste politicus van het jaar'. Maar dat lijkt me juist een compliment, want het bewijst dat Job Cohen geen populistische schreeuwer is. Maar dat bedoelde Ephimenco er niet mee, die het blijkbaar op moreel vlak op wil nemen tegen een man die in zijn leven wel heel wat meer heeft gepresteerd dan het wekelijks oprispen van de gratuite hete lucht die columnisten normaliter produceren.

De vergelijking die Cohen tussen joden en moslims maakte was mijns inziens niet helemaal correct, want we zijn geen bezet land. Een betere vergelijking kun je maken met de antisemitische propaganda van de nazi's in de jaren dertig, in de opgang naar de Tweede Wereldoorlog en de holocaust, met de huidige islamofobe propaganda, die van iedere moslim een religieuze zeloot, een staatgevaarlijke terrorist, en in het algemeen een minderwaardig mens maakt. Net als wij ooit met joden deden.

lees verder op www.deisraellobby.nl

Corrie
Sorry Jos, de vorige reactie was ook van mij

Anoniem zei

gert,
Hier kun je misschien nog wat leren.

Corrie

Een Ander Joods Geluid
EAJG Verdieping - De Nieuwe Israëlische Historici: geschiedenis in conflict
15-12-2010

EAJG Verdieping organiseert in 2011 weer een aantal colleges! De eerste serie colleges voor de maand februari 2011 valt onder het thema:
De Nieuwe Israëlische Historici: geschiedenis in conflict

Programma:

•Eerste college: introductie van de Nieuwe Israëlische Historici, met onder meer: Benny Morris, Tom Segev, Avi Shlaim, Ilan Pappé
•Tweede college: de visie van de Nieuwe Israëlische Historici in relatie tot de Sjoa en het Eichmann-proces
•Derde college: de visie van de Nieuwe Israëlische Historici in relatie tot de Zesdaagse Oorlog
•Vierde college: de visie van Palestijnse historici, waarbij onder meer historici als Nur Masalha en Rashid Khalidi aan de orde komen

Docenten:
Drs. B.T. Wallet (eerste drie colleges)
Drs. Bart Wallet studeerde geschiedenis en Hebreeuws aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is onderzoeker bij de vakgroep Hebreeuws, Aramees en Joodse studies van de Universiteit van Amsterdam.

M.J. Hijmans (vierde college)
Maarten Jan Hijmans schrijft over het Midden-Oosten sinds eind jaren '70. Hij was redacteur van onder meer Het Parool en de Volkskrant, en was correspondent voor de Volkskrant, VARA en NCRV radio van 1987-1992. Tegenwoordig werkt hij als freelance journalist. Maarten Jan Hijmans laat regelmatig van zich horen via zijn blog: www.abu-pessoptimist.blogspot.com. Data: dinsdag 1 februari , dinsdag 8 februari, dinsdag 15 februari, en dinsdag 22 februari
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie: Mozeshuis, Waterlooplein 207 te Amsterdam
Toegang: € 15,- per persoon per college (studenten € 10,-per college), waarbij wordt geadviseerd, gezien de samenhang, om de gehele reeks te bezoeken.
Opgeven voor deelname is verplicht en kan per mail naar eajg3@xs4all.nl of telefonisch via 020-6796850 Namens de werkgroep De EAJG Verdieping,
Raymond Nethe
EAJG Verdieping is een leerhuis waar colleges worden gegeven met een interactief karakter. Deze colleges bieden informatie en verdieping over het conflict en over de mogelijke oplossingen ter beëindiging van het conflict, alsmede de belemmeringen die een oplossing in de weg staan; dit vanuit Israëlisch, Palestijns en internationaal perspectief.
Wij hopen hiermee vooral ook de belangstelling van jongeren te trekken, die zich voor het Israëlisch-Palestijns conflict interesseren.

Bron: EAJG