zaterdag 4 december 2010

Joden in Israel demonstreren tegen Wilders

Het CIDI en allerlei zionistische organisaties klagen dat ICCO met Nederlandse overheidssteun extremisme zou steunen, door de website www.ElectronicIntifada.net te subsidieren. Dat die website gewoon de Palestijnse zaak steunt is voor veel vrienden van Israel gelijk aan antisemitisme. Intussen houden diezelfde vrienden van Israel hun mond over de steun die onze eigen vaderlandse extremist geeft aan de meest rechtse en gevaarlijkse politicus van Israel. Soort zoekt soort he?

Geert Wilders kan zich erg opwinden als extremisten uit de Arabische wereld in Nederland toespraakjes houden, maar wat doet hij? Hij gaat morgen in Israel een extreme toespraak houden. Veel Joden zullen morgen, met sinterklaas, demonstreren tegen zijn aanwezigheid in Israel met als motto: 'In de zak die man'. Wilders spreekt in Israel op uitnodiging van Knesset lid Aryeh Eldad, om te verkondigen dat “Jordanie = Palestina”. Oftwel, Israel moet de hele Westbank annexeren, en de Palestijnen mogen vertrekken naar Jordanie.

Beate Zilversmidt, een Nederlandse Jodin die sinds 1987 in Tel Aviv woont, is een van de organisatoren van het protest bij het Israel Jafa Centrum in Tel Aviv waar Wilder zal spreken, Ze vindt dat Wilders haat zaait. ‘Alsof we daar in Israel nog niet genoeg van hebben’. Een aantal Nederlanders in Israel en de Palestijnse gebieden heeft bovendien een persbericht doen uitgaan naar aanleiding van het bezoek van Wilders. Dit schreven ze onder meer:
In gezelschap van de meest rechtse politieke groepen in Israel, die elke vorm van Palestijnse zelfbeschikking afwijzen, roept Wilders om een soort stille transfer ban Palestijnen naar Jordanie. Zijn Islamofobie en zijn onkritische houding jegens Israel goit olie op het vuur in de Westbank en Oost Jeruzalem waar fanatieke kolonisten elke vorm van vredesverdrag of bescherming van mensenrechten van Palestijnen tegenstaan. Het laatste wat we hier nodig hebben is een Wilders die steun aan zulke groepen komt geven.


11 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,Geert bezoekt en ondersteund trouwens niet alleen het Joodse volk,hij wordt op deze reis terzijde gestaan door de PVV-ers Wim Kortenhoef (nota bene CIDI)en Raymond van Roon(ex CU stemmer).

Dus zó extremistisch als jij het voorstelt is het allemaal niet,trouwens steun aan het Joodse volk is juist regeringsbeleid want "Israel is fighting our war"


Dat jij nu een fan blijkt te zijn van het facistische groenlinkse zg gggristelijke ICCO dat is wel fff fijn om te weten.
Maar goed er is nog hoop voor je zelf Femke heeft nadat de imam het schooljaar ingezegend had haar kinderen nu op een blank schooltje gedaan.

gert zei

Wim Kortenhoef moet zijn Wim Kortenhoeven.

Unknown zei

Nota Bene CIDI? Nog meer Joodse lobby. En dat 'bewijst' dat de opinie van Wilders niet extreem is? Je hebt een interessante manier van argumenteren.

Ik ben doorgaans helemaal geen fan van ICCO. Maar ik steun van harte de electronische intifada. Elk volk heeft recht op zelfbeschikking.

gert zei

Nou het CIDI is een heel redelijk tam clubje dacht ik zo,ze zijn juist voor een 2 staten oplossing,helpen ook de moslim enz.
Als Ronny(pvda)er geen problemen mee heeft wat doe jij dan weer moeilijk.

Trouwens Abbas wil zelf het bijltje er bij neer gooien,las ik net in de telegraaf en de pals in gaza collaboreren massaal met Israel.(ND)

Ik zou het meer kies gevonden hebben als je eens wat aandacht had gevraagd voor die Pakistaanse gristenzuster van ons,waar door een moslim geestelijke losgeld is geboden om haar alsnog na vrijspraak door de rechtbank te vermoorden.

Unknown zei

Abbas wil het bijltje erbij neergooien, en geef hem eens ongelijk. Hij wil niet dat de Palestijnse Autoriteit nog langer door Israel wordt misbruikt als handig middel om de Westbank te administeren. Laat Israel zelf zijn vuile bezettingswerk maar opknappen. Abbas wil zich niet langer voor dat karretje van Israel laten spannen.

Anoniem zei

Wim Kortenhoeven? Praat me niet van die man. Als er één rechts extremist is, is hij het wel.
De Haaretz vindt het CIDI "een pro-zionistische lobbygroep".
Abu Pessopitmist heeft vandaag een interessant verhaal op zijn weblog over het Icco en de electronic intifada.
Corrie

Anoniem zei

zie hier. Kun je nog wat van leren gert.wie de ware vrienden van Israel zijn.
http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2010/12/het-schandaal-breidt-zich-uit.html

Corrie

Willemijn zei

Dit stukje komt van de NEM.

Zelf ben ik tot bekering gekomen door het MO-conflict. Israël was zoveel in het nieuws. Door mijn Bijbel te lezen kwam als een openbaring tot me dat God met Israël nog een plan had. Daarna ben ik pas tot bekering gekomen,door verder te lezen in de Bijbel. Die twee zijn voor mij niet te scheiden.

"18 november 2010

Het is misschien zoeken naar een speld in een hooiberg, maar ze zijn er wel: mensen in de Arabische wereld die Joden een warm hart toedragen en voor hen bidden. Een van hen is Mirjam, een jonge Arabische vrouw.

Dankzij haar christelijke opvoeding was ze bekend met de rituelen van de Koptische kerk. Tijdens een christelijke conferentie, vijftien jaar geleden, kreeg ze een persoonlijke relatie met de Heer. Dit bracht een grote verandering in haar leven. Ze verlangde ernaar God beter te leren kennen en studeerde veel in de Bijbel. Bij een Nederlandse familie vroeg ze waarom er een Joodse vlag hing.
Ze legden haar uit dat God een plan heeft met de Joden en dat zij nog steeds Gods volk zijn. Mirjam dacht dat Gods plan met de Joden voorbij was en dat God was verdergegaan met de christenen.

Terug in haar eigen land vertelde ze aan vrienden wat ze had gehoord. Zij vertelden haar dat dit niet klopte. Toch liet het haar niet los. Op een Bijbelstudieavond ging het over de brief aan de Korintiërs. Paulus bestemde de collecte voor Jeruzalem en de spreker zei dat wij als christenen ook aan Jeruzalem moeten geven. Ook hoorde Mirjam iemand zeggen dat Amerika gezegend is omdat deze natie achter het Joodse volk staat.

Daarna bestudeerde ze Romeinen 9 tot 11. Ze dacht: 'De hele Bijbel is waar, dus dit gedeelte ook!' Zelfs al is het Joodse volk tegen het evangelie, het blijft Gods volk. Ze bestudeerde de hoofdstukken in verschillende vertalingen en kwam elke keer opnieuw tot dezelfde conclusie: Het Joodse volk blijft voor altijd Gods volk en wie dit volk zegent, wordt zelf gezegend.

Mirjam heeft een grote liefde voor deze mensen in haar hart. Ze kan het zelf niet verklaren. Alleen omdat God voor hen is, houdt zij ook van hen. Tijdens de Gazaoorlog bad ze Psalm 83 voor de Joden: een gebed om hulp tegenover vijanden."

Unknown zei

Als de NEM zoiets plaatst, bewijzen ze dat hun motto van 'verzoening' in het Midden Oosten weinig voorstelt. Het gaat blijkbaar om het welzijn van Israel en niks anders.

Of je moet van de NEM ook een stukje kunnen citeren van een Messiasbelijdende Jood die bid dat de vijanden van Israel zullen winnen.

Winnen van je vijand heeft niks met verzoening te maken.

Anoniem zei

Willemijn,
Doordat ik attent gemaakt werd op het onreccht wat de Palestijnen aangedaan werden door Israel ben ik ook weer eens in de bijbel gaan lezen. Want ik dacht: wat staat er nu eigenlijk over het 'uitverkoren volk'
Ik kwam dit tegen:
"Dat je vreemdelingen niet mag uitbuiten.Want jullie zijn zelf vreemdelingen geweest in Egypte zegt God Ex. 22:20, Ex 23:4, 9 In Deut. staat het ook een paar keer.
En dat je anderen moet behandelen zoals jezelf wilt dat men jou behandelt. Mtth 5:44 7:12 Lucas 6 en meer
Er staat ook ergens: God beloont ieder naar zijn daden. Ieder die het slechte doet wacht leed en ellende. De joden in de eerste plaats.God maakt geen onderscheid. In Rom. 10: Er er is geen onderscheid tussen joden en andere volken, want ze hebben allen dezelfde Heer.
Corrie

Anoniem zei

Dus Wim Kortenhoeven is van het CIDI En dus pleit het CIDI voor een preventieve oorlog tegen Iran. Een land waar joden in de volksvertegenwoordiging zitten. Het land waar de meeste joden,buiten israel, in het midden oosten sinds eeuwen wonen.

Je zou je achteraf kapot moeten schamen dat je op deze zionistische oorlogzuchtige beweging in nederland gestemd hebt.

Het enige wat de PVV=(Wilders) aanhangt is de zionistische agenda de rest is een populistische show.