woensdag 5 januari 2011

ANP volhardt in zijn slordigheid over aanslag Egypte

Bericht van het ANP:
Een Aziatische man zou de bomaanslag in de nacht van vrijdag op zaterdag voor een kerk in het Egyptische Alexandrië hebben gepleegd. De Egyptische politie berichtte dinsdag dat een hoofd is aangetroffen van een man, die de zelfmoordaanslag moet hebben gepleegd. Dinsdag overleden twee Egyptenaren als gevolg van de verwondingen die ze bij de aanslag opliepen. Daarmee is het dodental van de aanslag op de Twee Heiligenkerk of al-Qissiddinkerk naar 23 gestegen.

Ik meldde hier al eerder dat het ergerlijk is dat het ANP gewoon doorgaat de naam van de kerk in Alexandrie beslist verkeerd te spellen. Ze schrijven het gewoon verkeerd over van de internationale persbureaus! Qissiddin? REDACTEUR BIJ HET ANP: Het is Qiddissin.

Over dat Aziatische hoofd - geen Kopt in Egypte gelooft dit; ooggetuigen die de waarschijnlijke daders kort voor de aanslag zagen, hadden het geheel niet over Aziaten. Ongetwijfeld hoopt de politie met deze leugen de rust in het land tussen moslims en christenen te bewaren, door de indruk te wekken dat het niet een Egyptische moslim was die deze aanslag pleegde.

De argumentaties die ik al 20 jaar hoor bij dit soort aanslagen is altiid:
  • Egyptenaren doen zoiets niet dus dit moet wel door het buitenland zijn geinstigeerd.
  • De Islam staat zoiets niet toe, dus de daders zijn geen moslims.
Logisch he? En laat er nou een 'Aziatisch hoofd' zijn gevonden... Misschien is dat geconcludeerd uit de restanten van het gebit? Het werk van de tandarts was slordig, en Egyptische tandartsen zijn volmaakt, dus dit kan geen Egyptenaar zijn? Misschien vinden ze in de overblijfselen van gezicht nog een vleugje alkohol. Moslims drinken geen alkohol, dus dit moet wel een niet-moslim zijn.

5 opmerkingen:

Johan / Jominee zei

Hoi Jos,

In gedeelde ergernis heb ik het ANP maar een mailtje gestuurd, incl. de link naar deze blog entry.

Harco zei

Ik wou net zeggen: je kan wel verongelijkte blogjes hierover tikken, maar als je het echt zo ergerlijk vindt zou je het net zo goed het ANP zelf even kunnen melden lijkt me...

Kees Langeveld zei

Het Ref.Dagblad heb ik geinformeerd. Ze passen de naam aan.

Rinus zei

In die filmpjes was duidelijk weer het geschreeuw "allah akhbar" te horen. Waarom schereeuwen muslims "allah akhbar" als een aziaat het hoofd van zijn lijf blaast? Het klopt gewoon niet, dus kan ik niet anders dan terug vallen op mijn eigen conclusies: "er zijn muslims die graag over dit zoort gebeurtenissen liegen. Als het hun geloofsgroep maar beschermd is dat blijkbaar ok". en "ook al was het geen muslim, het schreeuwen van 'allah akhbar' is blijkbaar in alle situaties toepasselijk voor hen".

De on-logica doet me denken aan die mensen die claimen "911 was an inside job, from the jews" .... en de combinatie dat wereldwijd mensen met vlaggen de straat op gingen om deze "jewish job" te vieren. En de gretigheid van van bepaalde muslim extremisten om de 911 gebeurtenis te claimen.

De logica rammelt aan alle kanten. En de zonde (=de leugen) regeert.

Rinus

gert zei

Eigenlijk is het de Kopten hun eigen dikke schuld dat ze nu bij bosjes vermoord worden.
De Koptische vrouwen willen zich tot de islam bekeren en da mag nie van de Kopten.Flauw hoor.
Lees maar in de volkskrant.

Wat hebben vrouwen toch met die mo,in Engeland vallen de lady's ook massaal voor die gast.