maandag 10 januari 2011

De giftige onwaarheid van Wiesje de Lange

Dagblad Trouw publiceerde vandaag een interessant artikel getiteld: Israel, topografie van een conflict Daarin vertelt Malkit Shoshan, een Israelische die al geruime tijd met haar gezin in Nederland woont, over hoe ze door haar studie van de topografie van Israel ontdekte hoe haar land stelselmatig Palestijnen heeft weggewerkt van het land.

Wiesje de Lange schrijft een reactie in Trouw met een in gif gedoopt toetsenbord. Niet op de zaak ingaan, maar op de vrouw spelen. Dit is wat De Lange schrijft:
Sorry maar de kijk op Israel "waar bloemen bloeien" is zeer infantiel.
Een volwassen mens weet dat het leven niet aldus is.
Een goede vaderlander gaat trouwens niet op de loop wanneer zijn land in oorlog is, integendeel, mocht hij in den vreemde verkeren dan vliegt hij snel naar huis om te helpen de vijand te weren.
De geschiedenis is de geschiedenis en allen moeten wij er aan meedoen, of we willen of niet.
Voor het Joodse volk is het Herstel van het Nationale Tehuis een Godsgeschenk. Utopieen bestaan niet.
Wat is er trouwens "Israelisch" is aan een Nederlandse vrouw die haar oude vaderland, Israel nog een trap na geeft.
Wiesje de Lange, Jeruzalem op 10-01-2011, 13:25

Shoshan wordt dus weggezet als infantiel. O gelukkig maar, ze is in haar kindertijd blijven steken. Dan hoeven we de argumenten van Shoshan verder niet serieus te nemen. Phew, weer een aanslag op het arme Israel afgeslagen...

Shoshan is ook geen goede vaderlander want dan zou ze 'naar Israel terugvliegen nu Israel in oorlog is'. Geen goede vaderlander in een tijd van oorlog; dat klinkt verdacht als landverrrader, en dat is wat De Lange suggereert, lijkt me.

En omdat mevrouw Shoshan in Nederland woont en kritisch is op Israel, is ze plots geen Israelische meer? Dat is een zeer interessante gedachte. Als mevrouw De Lange kritiek op Nederland levert terwijl ze in Israel woont is dus ook geen Nederlandse meer?

Met enig inhoudelijk commentaar komt De Lange niet. Ze zal wel geen inhoudelijk reactie kunnen leveren. Shoshan heeft immers gewoon de waarheid blootgelegd, die intussen iedereen al kent behalve de hardcore zionisten voor wie waarheid niet telt, enkel land, meer en meer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Verontrustend! dat deze hardcore reactie, niet inhoudelijk maar alleen gezwollen taalgebruik kent waardoor de rede niet meer de rede blijft en dreigt te evolueren naar wat we recent in de USA hebben meegemaakt als je tegenstanders voorziet van een target? Niet dan? ja toch!

gert zei

Hoi Jos,naast Shoshan's en jullie topografische waarheid is er gelukkig nog een andere hogere waarheid,die jullie maar niet wensen te accepteren.
Wiesje spreekt erover als ze het heeft over "een Godsgeschenk".

Jullie geloven nog steeds in een duivels Utopia waar beschaafde democratische Joden met hun in het stenen tijdperk blijven levende haters moeten samenleven,jullie willen dit sluipende gif als je kon de Joden door de strot duwen.

Zelfs na al de moslim ellende rond de jaarwisseling in Egypte,zelfs na alle peilingen die zeggen dat na teruggave van de door Israel bevrijde gebieden de vernietiging van Israel het doel blijft, blijf je vasthouden aan je Utopia!

Over giftige onwaarheid gesproken!

Anoniem zei

Wel Gert,
Ik zal kort zijn.
Als het in mijn macht lag, bracht ik Wiesje De Lange voor het straf hof in Den Haag, klaar?

Anoniem zei

jullie zeuren of wiesje de lange- naar den haag wow- niet minder dan dat. misschien moeten julliee allen even de bijbel lezen om ze zien waar het over gaat, en dan nog een keer kijken wie tegen wie? en dan nog een derde keer om te zien dat de arabiese wereld alleen maar verder in de midden eeuwen zinkt. gaarne maken jullie daar je vrede mee. en wat betreft de topografie- rij een keer door de Galilea en zie hoe de arabies dorpen zich via de heuveltoppen vergroten. rijde door de Negev en zie het zelfde bij de Bedoijnen. er is nog geen land geweest dat niet zijn grenzen verdedigde. de consequnties zijn aan de de zijde die de aanval uitvoerde. niet zeuren over een paar bloemetjes.