zaterdag 29 januari 2011

De avondklok is weer ingegaan

De avond valt en de vraag blijft: wat doet het leger.

Door de avondklok is het wat rustiger op straat, maar veel mensen lijken zich er niet aan te houden. Waaronder ikzelf, die wel wilde zien hoe het er nu aan toe gaat. Er blijkt geen politie meer te bekennen, het lijkt of ze er met de staart tussen de benen vandoor gegaan zijn. Op straat kwam ik een goede vriend tegen, waarvan ik weet dat hij een groot schilderij voor en van Moebarak heeft gemaakt. Hij was ook aan het hamsteren. Over Moebarak zei hij: die man had veel eerder moeten verdwijnen, ik hoop dat ze hem in Egypte zullen berechten.

Wat betreft het leger: ik denk dat die geen legerman naar voren zullen schuiven als nieuwe leider, omdat het volk dat niet zal accepteren. Men wil geen militaire dictatuur meer en dat weet de legerleiding ook.

Het hamsteren was zoals ik zei vrij erg. De situaties in winkels namen belachelijke vormen aan. Mensen halen massaal geld uit de bankautomaten, veel ervan zijn nu leeg. Het brood was in vrijwel alle winkels in de wijk op, er waren geen sigaretten meer (de nerveuze rokers verwachten blijkbaar nog dagenlang nerveus te moeten zijn).

Wij hebben hier twee dochters van vrienden uit Groningen en twee jongens uit Amersfoort. Die houden we goed binnen, dus ouders, wees niet bezorgd! We zullen ons gedragen als verantwoordelijke ouders.

1 opmerking:

http://willemsdagboek.blogspot.com/ zei

Heel veel sterkte wens ik en bid ik u en de uwen daar toe. Maar ook wijsheid.