maandag 31 januari 2011

Geen treinen meer op chaotisch station

Zoals u heeft kunnen opvangen in het nieuws: alle treindiensten zijn opgeschort uit angst voor al te massale volkslopen in de stad. Nu reis ik regelmatig van Caïro naar Alexandrië om daar les te geven aan de Alexandria School of Theology. Van 31 december tot 2 januari nam ik het voltallige gezin mee om daar te komen kijken. (Zie post van toen: Vis eten in Alexandrië) Op de eerste dag dat we daar waren werd de aanslag gepleegd op de koptische kerk waarbij 23 doden vielen.

Maar nu over het station: Het station in Caïro wordt al een paar maanden gerenoveerd. Net als bij Rotterdam CS rijden te treinen ondertussen gewoon door. In Rotterdam klagen mensen veel dat er nog maar 1 tunnel onder de perrons open is, vergeleken met wat er allemaal mis is met het station hier in de stad stelt het niets voor. Een maand terug ploeterden we met honderden reizigers tegelijk door meters smerig zand, om vervolgens met koffers en al over steigers heen te klauteren. De stations moesten worden overgestoken via geïmproviseerde bruggetjes (planken die griezelig lang waren voor de dikte van het hout.) Het had wel wat weg van een stormbaan. Enfin, dat station is nu dus dicht.

3 opmerkingen:

Unknown zei

dag Jos,
op afstand waren we toch wel wat bezorgd over jullie. maar gelukkig
hebben we je blog vandaag gevonden. we lezen en leven mee.
hartelijke groet.
Rik en Karin van Boven

Anke van Dijk zei

Hai Jos,
Ik ben blij dat ik berichten van je zie, maakte me ongerust over jullie!!
doen jullie voorzichtig?
sterkte
Anke

Dikkie zei

Leuke uitdaging zo’n stormbaan. ‘k Ben best wel handig op mijn krukken maar vrees dat deze uitdaging niet voor mij is weggelegd. Wel benieuwd hoe de ouderen en gebrekkige dat klusje klaren. In ieder geval hoeven ze daar vandaag niet over na te denken. :-)