woensdag 2 februari 2011

Net gemaakt fotoverslagje uit mijn wijk in Cairo - spanningen

Pro-Moebarak supporters zijn nu aan het vechten op Tahrirplein (in centraal Cairo) met de anti-Moebarak demonstranten. Naar wordt gesuggereerd zouden die pro-regeringslui georganiseerd zijn door de politie en hun tuig-in-burger die vorige week van de straat verdween. Komt het gespuis nu uit zijn holen? Naar wordt gezegd hebben die pro-Moebarak demonstranten stokken en messen bij zich. Maar wat is waar? Het is natuurlijk ook evident dat Egypte normale lui heeft die het Moebarak-regime graag zien blijven, al is het alleen om de rust in het land te bewaren.

Net op mijn rit door de wijk Maadi reed ik zowaar tussen zo'n pro-Moebarak demonstratie. En ik kwam ook achter twee busjes terecht met gewapende politie die de wijk binnenreden, met automatische geweren uit de ramen stekend. En het leger houdt de wijk nog steeds in de gaten. Niet bij de Koptische Kerk in de wijk overigens.
Vuilnisophalers proberen wat aan de enorme rommel in de wijk te doen intussen.

Intussen proberen mensen weer geld in huis te krijgen. De meeste ATMs zijn leeg maar bij twee ATMs stonden rijen mensen, dus daar was wat te doen. Ik heb daar ook mijn slag geslagen.

Adrienne was net eten kopen op Hassanein Dessouki Street - brood was geen 2 maar 5 pond nu.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

JosStrengholt: RT @SultanAlQassemi: There's a televised crime against peaceful protesters occurring now. Where are the Western democracies? They should ...


Jos hoe werkt dat nu als je op tv poppen ziet hangen met moebarak, een davidster en het capitool.

zij wel beledigen, wij niet??

wat willen ze van westerse democratieen??? een paard voor hun kar???

Dilemma Ik kom er niet uit Zijn wil geschiede.

Jacques

Anoniem zei

geweldig.
fijn om eindelijk wat foto's van maadi te zien. vooral die andere foto waar je met je knuppel staat!
-Roos die nu bij het call center van het IFFR zit

Unknown zei

Ha Roos! Leuk van je te horen. Werk goed.

@Jacques - ze willen demokratie. En zijn tegen de diktator die niet de wil van het volk uitvoert. Dat heeft onder meer te maken met hoe hij Israels beleid tegen de Palestijnen steunt. En dat hij hangt aan die paal, wel, ja, veel Egyptenaren zouden hem het liefst berechten.

Anoniem zei

Hey jos goed om de foto's van Maadi te zien
Hoe staat het met het dagelijks leven in Maadi komt dat weer een beetje op gang hoe is het met de mensen van road 9?

Groet en succes Martijn

ton zei

Wees voorzichtig, Jos!

Anoniem zei

ik ben erg onder de indruk van wat je in je blog zegt over mythe en in je proefschrift (driekwart gelezen) over pariteit en dominantie. ben dus erg blij met direct en getrapt en direct gekozen kamers en een driedeling van de macht zoals in nl en us.

voor de tegenstander met een subkleine letter is dat niet accepteptabel

wat verwacht je dan van demokratie


jacques